Studio Hergebruik

Kerstboom van Zwerfhout

kerstboom 2012Als het er nog niet van is gekomen om een kerstboom in huis te halen? Nog tijd genoeg om zelf een te maken.

Doe zoals de mannen van Zwerfhout. Op bedrijfsterreinen slingeren overal verweesde wergwerp-pallets rond. Even de planken los maken, op verschillende lengtes zagen, in boomvorm stapelen en vast spijkeren. Klaar is Kees. Hun eerste Zwerfhout kerstboom dateert van 2009. Inmiddels zijn tal van varianten in Rotterdam en omgeving gesignaleerd. Na bewezen dienst kan de boom in het prille nieuwe jaar 2013 zonder gewetenswroeging in de kachel worden opgestookt.

Saturday December 22nd, 2012

Zelf 3d-printen tijdens Dutch Design Week

DDW: Perpetual Plastic Project in TAC

Tot zondag 28 oktober kun je in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven een plastic bierbeker verpulveren, omsmelten en daarmee een fraai sierraad 3d-printen. Het 3d laboratorium is een samenwerkingsproject van Better Future Factory en Reiger + Studio.

facebook.com/perpetualplasticproject

ppp-ddw

 

Wednesday October 24th, 2012

29 september: Charlois aan het water

“Iedereen kent wel het blinkende gebouw aan de Brielselaan – de kathedraal, het kasteel van Charlois, de broodrooster – maar wie is er wel eens áchter die rozenschutting geweest en wie heeft het prachtige panorama op de stad daar al eens kunnen bewonderen? Wat bevindt zich achter die gekromde gevels? En wat zijn de verhalen die bij dit gebouw horen?

Daar kom je achter op zaterdag 29 september tijdens Charlois aan het Water, want dan gaan het terrein en het gebouw open en kan je gratis meelopen met een rondleiding vol verrassingen, theater en verhalen.”

charloisaanhetwater.nl

Tuesday October 2nd, 2012

Olafs fietsen in Nijmegen

Deze fietsen van Olaf Mooij waren vele jaren de iconen op de stoep voor Studio Hergebruik aan de Coolsingel. Sinds begin 2012 maken ze deel uit van de collectie van het fietsmuseum in Nijmegen.
Thursday January 19th, 2012

Met Groene Vogel in 2012

Al weer enige tijd geleden werd de Groene Vogel,  door wethouderAlexandra van Huffelen toegekend aan Jan de Haas.

Omdat hij zich naar de mening van het RMC verdienstelijk heeft gemaakt voor duurzaam Rotterdam met de oprichting van SCRAP (1983) en Studio Hergebruik (2005). Plus enkele jaren voorzitterschap van het Rotterdamse Parkenoverleg. Het ruim meter hoge, vrolijk ogende dier gemaakt door Jan Meijer, siert nu Jan’s tuintje in de duinen. Het geldbedrag dat met de onderscheiding gepaard ging werd door Jan geinvesteerd in een veelbelovend nieuw groen project: Tuin op de Pier

 

 

 

Monday January 2nd, 2012
...
...